10 vigtige ting for at planlægge den bedste polterabend for piger.

Polterabends for piger er berygtede for at være mindeværdige, specielle og unikke lejligheder for at fejre bruden før den store dag. Men planlægningen og selve udførelsen af arrangementet? Lidt mere stressende. Men vi har dig dækket – tag en dyb indånding, og tjek disse 10 dos og don’ts for at planlægge et polterabend, der vil gøre hele processen nemmere, så du kan planlægge den bedste polterabend nogensinde.

  1. Gør det personligt

Første punkt: Denne fest er til bruden, så sørg for, at du ved hvad hun vil! Spørg specifikke spørgsmål for at afklaret forventninger: skør weekend eller afslappet aften? Lækker middag ude eller spa dag? Vær opmærksom på hendes præferencer, selvom de er anderledes end hvad du havde forventet eller er i modstrid med dine personlige forventninger (det vil sige at du måske elsker diskoteker, men det er ikke hendes ting, eller hun vil hellere en maleri-vin-aften mod din vision om cocktails i søde kjoler.

 

Tag den samme tilgang til andre elementer i festen, såsom spil, mad og drikke, gaver og så videre. Sørg for, at det er skræddersyet til, hvem hun er som individ, og hvad hun foretrækker. Så gør dit bedste for at lave en plan i overensstemmelse med, hvordan hun forestiller dagen eller weekenden.

 

  1. Planlæg ikke for meget

Selvom det ser ud til, at polterabend´s i dag er fyldt med aktiviteter med en detaljeret rejseplan, men du behøver faktisk ikke at planlægge en masse ting at lave. Bare dét at være sammen og hænge ud, er det tilstrækkeligt højt prioriteret! Men du vil blive nødt til at sætte ekstra tid af til alle de små ting: chatte over snacks, gør sig klar, rejser til og fra steder, løbe til kiosken for en ekstra flaske vand og bare slappe af. Og stol på mig: Nogen vil altid komme for sent, så sørg for at have en buffer på mindst 30 minutter, før du skal være nogle steder. Vær fleksibel og husk at alt sandsynligvis tager længere tid end du forventer, og det er okay.

 

  1. Hav en back-up plan

På samme note, vil dine bedst mulige planer ikke gå perfekt, så hav nogle back-up muligheder i tankerne. Nogens ankomst er forsinket, en person mangler i reservationen i sidste øjeblik, bruden bestemmer at hun ikke længere *gider* at gøre hvad du havde planlagt, eller det begynder at regne, når i skulle være udendørs hele dagen. Hold dit overblik, skift gear og gå med mavefornemmelsen, til det bedste af din evne. Hvis du er den rolige, sætter du tonen for alle andre, hjælper det med at holde festen kørende helt fint.

  1. Undersøg omkostningerne

Ræk fingeren op, hvis du har deltaget i en polterabend, hvor det føles som om du konstant kaster med kontanter. . . Ja også mig. Hvis du ikke er forsigtig, slutter listen over udgifter aldrig. I stedet skal du sætte et budget med bruden og nå ud til alle de inviterede for at sikre, at det er inden for deres rækkevidde og derefter holde fast ved det. Du kan endda bede folk om at dele kloge ideer om et par gratis eller billige aktiviteter for at imødekomme alle pris ideer. Og hvis nogen melder fra på grund af omkostninger, skal du ikke tage det personligt.

 

Detaljer at huske: Overvej hvem der skal betale for brudens del (indenfor fornuftens grænse, hvis hun pludselig ønsker en rigtig dyr flaske champagne i baren, det er på hendes egen regning) og bekræft hvordan alle skal betale deres andel på forhånd. Skal værten betale for det hele og blive betalt tilbage senere? Skal folk have penge med? Vil restauranten opdele regningen? Det er bedst at finde ud af det, før drikkevarerne begynder at flyde!

 

  1. Spørg om social medie tilladelse

I dag er der et hashtag til enhver form for gruppeudflugt, hvilket er super sjovt, men måske eller måske ikke passende. Tal gennem den sociale medie etikette med bruden: er hun ok med folk snapper under middagen? Ønsker hun at blive tagget i en million selfies? Håber hun på at se alles favorit videoer og billeder efter festen? Hvad der sker på internettet forbliver på internettet, så vær opmærksom på, hvad der bliver offentliggjort for at holde alles karriere, komfortniveau og omdømme intakt.

 

  1. Stress ikke over invitations listen

Medmindre at du, på anmodning fra bruden af ​​en eller anden grund, er blevet bedt om det, skal du ikke inviterer nogen, der ikke er inviteret til brylluppet. Når det er sagt, skal du ikke føle, at du skal invitere alle. Det er meningen, at det skal være for dem, der er tættest på den person, der bliver gift, så det kan være et par personer eller en stor gruppe. Og hvis nogen er inviteret, som du ikke kan lide eller ikke kommer godt ud af det med (um, har været der), ved du, at du skal sluge kamelen, frem for at skabe drama.

 

  1. Spørg om hjælp

Når du har fået lavet en plan, en gæsteliste og et budget, er der ingen grund til, at du ikke kan opdele og uddele opgaverne. En masse arbejde skal til, for at planlægge en stor fest, især for en person, du elsker! Lad folk håndtere hvad de er gode til, i stedet for at forsøge at klare en million ting alene. Hvis nogen er en stor foodie, bed dem om at tage sig af brunch bestillingen; hvis en anden ven har kreativitet, der flyder fra hendes årer, så bed hende komme med forslag til sjove små aktiviteter og spil. Du kan endda anmode om hjælp fra familiemedlemmer, der er blevet inviteret, men ikke i stand til at deltage af en eller anden grund, for at se om de vil hjælpe lidt til en runde appetitvækkere, en nat snack eller sende et sødt kort, der åbnes senere på aftenen.

  1. Man må ikke drikke og køre

I en verden af transportmuligheder som bus, tog samt den gamle taxa service, kan du absolut komme op med logistik, for at sikre alles sikkerhed. Jeg har dog været i fester, hvor at en insisterende på, at de er “okay” til at køre hjem, og det er ikke okay. Man må ikke drikke og køre. Bare lad vær.

 

  1. Slip af med traditionelle forventninger

Polterabend’s har en lang historie for at blive markeret som “en aften som er den eneste aften hvor kvinder er ude i byen !!!!” eller et stereotypisk billede af piger i matchende sorte kjoler med flirtende adfærd. Men det er simpelthen en mulighed for at en gruppe mennesker fejre nogen, der bliver gift. . . hvilket betyder, at der ikke er nogle regler. Du kan planlægge et one-night eventyr, en hel weekend get-away, et comedy show midt på eftermiddagen, en pige aften over popcorn og 90’erne film eller en helt afslappet begivenhed. Opmuntre bruden til at gøre, hvad der er bedst for hende og vær kreativ.

 

  1. Glem ikke den forlovede!

En af de bedste (og populære) elementer i en polterabend indebærer, at indarbejde den forlovede på en måde. Alt fra en sød video besked afspillet i begyndelsen af ​​natten til spørgsmåls lege, hvor bruden skal tage et shot for hvert svar, hun gætter forkert. Hjælp brudens partner til at føle sig som en del af festlighederne, og minde bruden om, hvorfor hun giftes.

Om eventmakers.dk

Danmarks bedste eventleverandør matchingsrobot.

Kort om os

Efter mange år i eventbranchen, har vi oprettet denne side, for at gøre processen nemmere og langt mere overskuelig.

I stedet for at bruge mange timer på at søge på ukonkrete ting, kan man her nemt få overblik og kontakt til de relevante firmaer, der udbyder præcis det, som du har brug for til dit event. Hvad enten om det er et komplet event, med alt hvad der hører til, i en leverandør, til dele af et event, skulle man selv have lyst til at sammensætte sit drømme event.

Kontakt os her

Vores partnere og brugere

Vores mål er at skabe nemmere kontakt mellem udbydere og brugere.

Vi bestræber os på at finde de bedste og mest alsidige udbydere der kan alt til lige netop dit event. Vi samarbejder med både landsdækkende såvel som lokale udbydere, for at brugeren kan finde netop den udbyder der ønskes. Vores udbydere kan alt fra overnatning, komplet event, festlokaler til udlejning af diverse.

Vores brugere er alle der skal arrangere et event, om det så er fødselsdag, bryllup, firmafest, hyggelig komsammen eller anden festlig lejlighed.

Opret leverandør konto Skab dit event