Arbejd hårdt, fest for fuld knald: Guide til kontor festen

Fest med formål

Virksomhedsverdenen er afhængig af missionserklæringer og strategiske mål – lad ikke din kontor fest være anderledes! Tænk igennem, hvad du vil have folk til at tage med fra festen. Fejrer du et individ eller en virksomheds benchmark? En personlig livs hændelse eller en virksomheds begivenhed? For at få invitationen til at føle sig endnu mere speciel, overveje et foto i invitationen. Du kan også bruge invitationen til at nå ud til kolleger for hjælp til opsætning og oprydning. Uddele opgaver (dekoration, musik, opsætning, oprydning) og bede om frivillige for hver. Du kan finde ud af, at Markus i regnskab har et skjult talent for at hænge bannere op! Plus: Få sjove startet længe før festen selv ved at svare på gæsternes svar-kommentarer på invitationen.

Spis, drik og vær produktiv!

Den vigtigste del af din kontor fests menu: muligheder. Maden skal rumme en bred vifte af kostbehov for at behage alle på dit kontor. Byg dine egne buffeter er ideelle, fordi kolleger kan vælge og vrage, hvad de kan lide og springe over, hvad de ikke kan lide. Når du bestiller en menu, skal du overveje dit publikum. Har dine medarbejdere kød som favorit? Bestil ekstra bøf og kylling. Er mange vegetarer? En ekstra ordre af grillede grøntsager bør kunne gøre det. Og hvis du ikke ved det, spørg dine medarbejdere i dagene før din catering bestilling for at finde ud af, hvad de kan lide. Glem ikke dessert! Kager er en populær mulighed – og resterne kører nemt ind i pauserummet. Hvad angår drikkevarer, tilbyd et bredt udvalg af sodavand og vand.

Transformer dit kontor!

En kontor fest giver mulighed for at transformere det samme gamle kontor, du ser hver dag. Vær ikke bange for at transformere dit rum ved at re-arrangere møblerne eller dække hvide vægge til med lyse farver. Tag farvetemaet fra din fest indbydelse og brug farvet papir, bånd og servietter til at knytte det hele sammen med et simpelt udseende. Lav labels på dit buffet bord, det holder dig fra at skulle forklare menuen et dusin gange. Med en lille smule arbejde kommer man langt og hjælper dit event til at føle sig som en fest frem for et personalemøde med bedre mad og dekorationer.

Sørg for rigelig åben plads nær mad til at spise og blande sig med hinanden. Hvis du har en stor buffet, så skil hoved buffeten fra drikkevarer eller dessertbordet. Led igennem dit kontors forsyning skab til udsmykning ideer med lavt budget: Papirklip eller gummibånd gør hængende dekorationer fra loftet hurtigt og nemt, mens en hulmaskine og farvet papir hurtigt kan skabe en spray af farverig konfetti til dit buffet bord. Selv enkle hvide lys og en dug kan ændre stemningen i et konferencerum: Hæng lysene langs loftet eller stil dem på bordet selv. Brug konference lokales projektor til at vise en HR-venlig film (prøv en med forbindelse med dit festtema) på en almindelig væg.

Mere sjov end en MUS-samtale.

En god kontor fest kan også være en sjov teambuilding. Opret sidde diagrammer eller spil, der parrer folk, der normalt ikke arbejder sammen. En simpel ide ville være en farverig papir pose eller vase der fyldes med tilfældige samtale-starter spørgsmål for at få folk til at lære noget nyt om hinanden. Enkle lære-at-kende-mig, som f.eks. Hvem er jeg? kan engagere selv den mest reserverede dataanalytiker.

Hvis festen ærer en kollega, skal du overveje at skabe en mur af gode ønsker med simpelt pap og markører.  Endelig skal du oprette en optænkt fotoboks med udskiftelige rekvisitter for at give medarbejdere mulighed for at slå sig løs. Opsæt en festlig baggrund bag kabinen med klistermærker eller farvet papir.

Musik skal der til.

Gå tilbage til din fest opgave, når du opretter din spilleliste for at finde den rigtige musik til dit tema og fest formål. Du kan endda invitere dine gæster til at dele deres yndlings spillelister under festen. Uanset om du bruger musik på din telefon eller din foretrukne online-streaming station til at skrue op for melodierne, skal du ikke glemme strategisk placerede eksterne højttalere for at pumpe lyden op.

Pro tip: Lukning af musikken er en nyttig cue at det er tid til oprydning, så alle har tid til at gøre det inden kl. 15 medarbejdermødet.

Om eventmakers.dk

Danmarks bedste eventleverandør matchingsrobot.

Kort om os

Efter mange år i eventbranchen, har vi oprettet denne side, for at gøre processen nemmere og langt mere overskuelig.

I stedet for at bruge mange timer på at søge på ukonkrete ting, kan man her nemt få overblik og kontakt til de relevante firmaer, der udbyder præcis det, som du har brug for til dit event. Hvad enten om det er et komplet event, med alt hvad der hører til, i en leverandør, til dele af et event, skulle man selv have lyst til at sammensætte sit drømme event.

Kontakt os her

Vores partnere og brugere

Vores mål er at skabe nemmere kontakt mellem udbydere og brugere.

Vi bestræber os på at finde de bedste og mest alsidige udbydere der kan alt til lige netop dit event. Vi samarbejder med både landsdækkende såvel som lokale udbydere, for at brugeren kan finde netop den udbyder der ønskes. Vores udbydere kan alt fra overnatning, komplet event, festlokaler til udlejning af diverse.

Vores brugere er alle der skal arrangere et event, om det så er fødselsdag, bryllup, firmafest, hyggelig komsammen eller anden festlig lejlighed.

Opret leverandør konto Skab dit event